November 2015: Lom glasu Simone Kopinšek

Srečanje s knjigo LOM GLASU Simone Kopinšek je bilo

v ponedeljek, 16. novembra, ob 19h v Hostlu Celica na Metelkovi.

Močan in lep večer, tudi zaradi žareče integritete in drže avtorice, ki je med drugim povedala, da jo je poezija rešila.

Prasvet

Bom izpisala, kar je ostalo v brazdi loma. Vdihnem in se spotaknem ob okrušku zoba, ki je bil stena. Kaj je ostalo? Besedišče tišine. Kostanjevi drevoredi. Klopi za vrabce in ljudi in posedanje praznine. V telo hiše zagrizen volnj tibetanskih zelišč in v mojih nogah zvestoba.

Simona Kopinšek

(r. 1981 v Celju, odraščala na Donečki gori) je pesnica, novinarka, organizatorka kulturnih dogodkov. Po formalni izobrazbi je stekloslikarka. Od 2002 do 2011 je bila redna zunanja sodelavka televizijskega kulturnega uredništva RTV Slovenija – Televizije Maribor, kjer je poročala o vseh področjih umetnosti, še posebej o literarnem. Objavljala je v revijah Dialogi, Lirikon, Sodobnost, Nova revija, Poetikon, Locutio, Vpogled. Zmagala je na nekatrih pesniških tekmovanjih oz. bila uvršena v finale, njene pesmi so prevedene v bosanščino in nemščino ter objavljene v več antologijah. Od avgusta 2011 deluje kot samostojna kulturna delavka, med drugim redno sodeluje z radiom Maribor in Radiom Slovenija (program Ars). Izdala je eno pesniško zbirko z odrasle (Antahkran in drugi obrazi Lepote 2009), zbirko kratkih zgodb (Nevidna vrata južne strani neba, 2011), pesniški zbirki za mlade (Ljubezenke, 2012 in Vetrnice,2013) ter kratko zgodbo Pikasta sreča (2012).