PESNICE O PESNICAH

PESNICE O PESNICAH je projekt, ki se je rodil ob težavah, ki jih je imela pesnica Nataša Velikonja s podaljšanjem statusa na Ministrstvu za kulturo kot pesnica: obrnila se je na 10 pesnic za pomoč in nas tako povezala z idejo, da moramo same pesnice kaj storiti za svojo družbeno uveljavitev. Začele smo z rednimi mesečnimi srečanji s sledečimi pravili: vnaprej preberemo pesniško knjigo slovenske avtorice, ki je pred kratkim izšla, in se o svojem branju pogovarjamo. Na srečanje povabimo avtorico, ki lahko tudi kaj pove ali prebere, če želi, vendar ji tega ni treba, lahko samo posluša. Naše poročilo o branju je darilo njej: zato govorimo zelo iskreno in z najboljšim namenom kritično, torej pošteno.  Pogovor se vrti okrog konkretnih pesmi in navadno traja dve uri.

Na srečanje uvrstimo knjigo na predlog vsaj dveh pesnic.

Na srečanje so vabljeni vsi, ki so prebrali knjigo in želijo o njej kaj povedati, ne samo ženskega spola in ne samo pesnice ali pesniki. Čeprav je poudarek na živi besedi, so ob srečanjih nastale pesmi, pisma, recenzije ali celo znanstvene študije, ki jih tu objavljamo in jih bomo izdale tudi v knjižni obliki.

Če želite sodelovati in prejemati vabila in obvestila ter predlagati knjige v branje, pišite na: barbara.korun@gmail.com.